Élelmiszer labor

Termékfejlesztési kutatások, élelmiszerbiztonsági vizsgálatok

  • Home
  • Élelmiszer labor

XXI. századi műszerezettséggel felszerelt élelmiszer laboratóriumunkban szakképzett kutatóink irányítása mellett, vállaljuk termékfejlesztési kutatások, élelmiszerbiztonsági vizsgálatok lebonyolítását.

Történet

A The Fishmarket Kft. 2004-ben adta át HU-497-EK engedélyszámon bejegyzett halfeldolgozó üzemét Budaörsön. A cég szakértő csapata által biztosított egyedülálló szolgáltatással és friss halászati és akvakultúra eredetű termékek széles választékával azóta is őrzi piacvezető szerepét. A piaci pozíció megerősítésére és az üres piaci résnek számító ultrafriss csomagolt konyhakész haltermékek piacának megszerzésére 2011-ben végrehajtott fejlesztés során alkotta meg a vállalkozás a SELFISH® márkanév alá tartozó termékcsaládot, amellyel egyúttal új termékkategóriát teremtett. A SELFISH® sütőtasakos pisztráng termék 2012-ben a párizsi SIAL élelmiszeripari világkiállításon az év innovatív terméke díját is elnyerte (SIAL d’Or Global Award 2012).

Innováció és kutatás

A vállalkozás évtizedes viszonylatban úttörő szerepet tölt be a hazai élelmiszerfeldolgozás és ezen belül is a halászati termékek feldolgozása területén, amely a folyamatos innovációnak, kutatás-fejlesztési tevékenységének és az eredmények sikeres piaci integrációjának köszönhető. Saját K+F+I tevékenységére alapozva felvette tevékenységi körei közé a mérnöki és tanácsadói szolgáltatásokat (TEÁOR: 7112, 7490,7022). A MAHOP 5.3.1 projekt keretében végrehajtott fejlesztés során 2019-re készült el az üzem úl egysége, amelynek része egy XXI. századi követelményeknek megfelelő műszerparkkal szerelt élelmiszer laboratórium. A cég az élelmiszeripari kutatási tevékenységét a piacon is értékesíti, projektek felsorolása alább.

A The Fishmarket Kft. az elmúlt évtizedben az alábbi K+F+I projektekben vett rész konzorciumi tagként vagy konzorcium vezetőként:
VKSZ_12-1-2013-0078 Az akvakultúra ágazat kitörési pontjainak komplex versenyképességet szolgáló fejlesztése (http://www.oko2000.hu/vksz/index.html)

A The Fishmarket Kft. 2014. januárjától-tól 2017. december 31-ig vett részt a projektben konzorciumi tagként. Az elvégzett feladatok a hazai akvakultúra ágazatban előállított alapanyagok feldolgozástechnológiájának összetett vizsgálata volt azzal a céllal, hogy a fogyasztói elvárásoknak megfelelő output termékek előállítására alkalmas technológi kifejlesztésére irányult. A projekt eredményeként új, a friss halászati termékek eltarthatóságát és élelmiszerbiztonságát szignifikáns mértékben növelő feldolgozó technológia került kidolgozásra. A projekt során kidolgozott know-how több hazai feldolgozó üzemben került bevezetésre, továbbá technológiai tervezési megbízásokat teljesített a vállalkozás Magyarországon és Üzbegisztánban. A technológia fejlesztés mentén több új hazai akvakultúra termékből készülő termék fejlesztése és gyártmánylapja készült el, amelyek közül jelenleg is piaci forgalomban vannak a SELFISH® fűszeres pontyfilé, afrikai harcsafilé DARFRESH® csomagolásban, valamint a SELFISH® süthető tasakos süllő. A projekt során végzett kutatások alapján számos publikáció született, amelyek felsorolása a mellékletben találhatók.

NVKP-16-1-2016-0023 Új kockázatkezelési modellrendszer fejlesztése a víz- és élelmiszerbiztonság növelése érdekében a haltermékvonalon ( https://happyfishhungary.hu/ , https://happyfishhungary.hu/videok )

A The Fishmarket Kft. 2017. januártól 2019. december 31-ig vett részt a kutatási projektben, amely a hazai akvakúltúra termékek élelmiszer-biztonsági kockácatait volt hivatott feltárni a teljes termékpálya alatt, azaz a szaporítástól az áruhal nevelésen keresztül a feldolgozáson át a piacra juttatásig. Cégünk feladata egyrészt a termelés utolsófázisaában és a szállítás alatt, valamint a premortem feldogozási szakasz alatt az állatokat érő stressz húsminőségre gyakorolt hatásának vizsgálata és az eredmények alapján új technológia kidolgozása volt. Továbbá a feldolgozás alatt a hazai extenzív polikultúrás haltermelő technológia okozta rendkívül magas induló mikrobiológiai szennyezettség hatékony csökkentésére irányuló technológia kidolgozása volt. A projekt során kidolgozott újítások az indusztriális léptékű gyártástechnológiába sikerrel kerültek beillesztésre. Ilyen technológiai újítás az elektrolizált aktív víz és a lizozim enzim együttes alkalmazása a friss halászati termékek mikrobiológiai szennyezettségének csökkentésére és az eltarthatóság növelésére. A kutatási projekt kapcsán számos publikáció született, amelyek felsorolása a mellékletben található.

KFI_16-1-2017-04 Fogyasztói igényekhez illeszkedő kvalitatív alapú technológiák fejlesztése, alkalmazása és bevezetése a halfeldolgozási gyakorlatba a tengeri és édesvízi akvakultúra termékek hamisításának kiküszöbölésére.

A The Fishmarket Kft. 2018-2020 között bonyolította le a kutatási projektet, amelynek célja egy molekuláris biológiai alapon működő gyors és objektív módszer fejlesztése az étkezési halfajok azonosítására a termék hamisítások kiszűréséhez. A módszer mellett párhuzamosan mikrobiológiai és műszeres érzékszervi vizsgálatokat végzett a kutatócsapat egyes fajok származási helyének beazonosítására használható közvetett eljárás kifejlesztése céljából.

Az így kifejlesztett eljárás piacon történő értékesítésére is nyílt lehetőség, így több hazai halászati terméket forgalmazó vállalkozással köttetett megállapodás termékeik rendszeres laboratóriumi vizsgálatára. A projektből publikációk is születtek, amelyek a mellékletben kerültek felsorolásra.

A Kutatócsapat bemutatása

Dr. Palotás Péter PhD food science and technologies, (ügyvezető, kutatás vezető és tulajdonos) agrármérnök, élelmiszermérnök (PhD) és halgazdálkodási szakmérnök végzettségekkel rendelkezik. A vendéglátó iparban eltöltött 11 év gyakorlatot követően kezdett foglalkozni a halászati és akvakultúra eredetű termékek feldolgozásával és kereskedelmével, amely területen több, mint 2 évtizede dolgozik. Innovatív, jövőbe mutató gondolkodásmódja alapozta meg a The Fishmarket Kft. piacvezető szerepét. A kutatási és tervezési projektek tudományos vezetését látja el.

ifj. Palotás Péter (kutató fejlesztő mérnök, tulajdonos) előbb a Budapesti Corvinus Egyetemen élelmiszermérnök BsC, majd a Technical University of Denmark, Nordic Master of Seafood Processing MsC képzésén szerzett diplomát. Jelentős tapasztalatokat szerzett az elmúlt 10 évben tanulmányai mellett végzett munkái során mind külföldön, mind pedig a The Fishmarket Kft soraiban. Személyében a vállalkozás szakértő tulajdonosi folytonossága biztosított. Jelenleg az élelmiszeripari kutatási és tervezési megbízások koordinálásával foglalkozik.

András Rebeka (kutató-fejlesztő mérnök) élelmiszermérnök MsC diplomát szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. A Fishmarket Kft-nél laboratóriumi mérnök beosztásban kezdte munkaviszonyát, majd laborvezetőként vett részt a cég élelmiszerbiztonsági irányításában. Aktív résztvevője volt a korábbi K+F+I projekteknek, kutató-tevékenységet folytatva és a laboratórium vezetői feladatait látja el.

Török Dávid (kutató-fejlesztő technikus mérnök) élelmiszermérnök BsC diplomát szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. A Fishmarket Kft-nél termelés vezetői beosztásban kezdte munkaviszonyát, majd élelmiszerbiztonsági vezetőként vett részt a cég irányításában. Aktív résztvevője volt a korábbi K+F+I projekteknek, kutató-tevékenységet folytatva. Jelenleg az élelmiszeripari megbízások és fejlesztések technológusaként végzi munkáját.

Vizsgálatok

Laboratóriumunk műszerparkja az alábbi vizsgálatok elvégzésére alkalmas a teljesség igénye nélkül: szárazanyagtartalom meghatározás, brix fok meghatározás, mikrobiológiai vizsgálatok, DNS alapú mérések, aminosav összetétel meghatározás, műszeres színmérés, fizikai és kémiai paraméterek meghatározása, műszeres állomány mérés, tárolási kísérletek, FT-IR vizsgálat, különböző analitikai elemzések.

További referenciamunkák mérnöki és kutatási tevékenységekre

  • 2017 - halfeldolgozó üzem technológiai tervezése Fülöpjakab, megrendelő Fülöpkert Kft.

  • 2019 - Győri Előre Htsz. halászati termékek mikrobiológiai és molekuláris biológiai vizsgálata a származási hely és faj meghatározásának céljából

  • 2020 - Fjordin Kft. halászati termékek mikrobiológiai és molekuláris biológiai vizsgálata a származási hely és faj meghatározásának céljából

  • 2020 – Golden Lake Fish Ltd. Üzbegisztán megbízás halfeldolgozó üzem technológiai tervezése, termékfejlesztés és gyártás felügyelet

Rekord kivonatMegjelenés éve
Lehel, József ; Yaucat-Guendi, Rebecca ; Darnay, Lívia ; Palotás, Péter ; Laczay, Péter Possible food safety hazards of ready-to-eat raw fish containing product (sushi, sashimi) CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 61 : 5 pp. 867-888. , 22 p. (2021) DOI WoS PubMed Közlemény:31276096 Egyeztetett Forrás Idéző Folyóiratcikk (Szakcikk ) Tudományos Nyilvános idéző összesen: 3 | Független: 3 | Függő: 0 | Nem jelölt: 0 | WoS jelölt: 3 | Scopus jelölt: 3 | WoS/Scopus jelölt: 3 | DOI jelölt: 32021
Palotás, Péter ; Urbányi, Béla (szerk.) Hosszanfriss hal: Az elektrolizált aktív víz alkalmazásának lehetőségei a halfeldolgozásban , 28 p. (2017) VII. Gödöllői Halászati-Horgászati Szakember-találkozó 2017. február 2-3., Konferencia előadás, Megjelenés: Magyarország, Zárolt Közlemény:3180852 Admin láttamozott Forrás Egyéb (Ismertetés/Katalógus ) Tudományos2017
Bokor, Zoltán ; Bernáth, Gergely ; Ittzés, István ; Szabó, Zoltán ; Szári, Zsolt ; Żarski, Daniel ; Várkonyi, Levente ; Palotás, Péter ; Ferincz, Árpád ; Staszny, Ádám et al. New experiences on burbot (Lota lota) rearing In: Daugavpils, University; NACEE 2nd International Aquaculture Conference, Abstract Book : Recirculating Aquaculture Systems (RAS): Life Science and Technologies Daugavpils, Lettország : Daugavpils University (2017) 79 p. pp. 78-79. , 2 p. Zárolt Közlemény:30617490 Admin láttamozott Forrás Könyvrészlet (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos2017
Palotás, Péter ; Palotás Péter válasza a Food & Wine "Mérgező norvég lazac" című cikkére (2018); Teljes dokumentum; Közlemény:31185981 Admin láttamozott Forrás Egyéb (Nem besorolt ); Ismeretterjesztő2018
G, Jonas ; B, Csehi ; P, Palotas ; A, Toth ; Gy, Kenesei ; K, Pasztor-Huszar ; L, Friedrich; Combined effects of high hydrostatic pressure and sodium nitrite on color, water holding capacity and texture of frankfurter; JOURNAL OF PHYSICS-CONFERENCE SERIES 950 : 4 Paper: 042006 , 6 p. (2017); DOI WoS Scopus; Közlemény:3289334 Egyeztetett Forrás Folyóiratcikk (Szakcikk ); Tudományos2017
A, Tóth ; Cs, Németh ; P, Palotás ; J, Surányi ; I, Zeke ; B, Csehi ; L A, Castillo ; L, Friedrich ; Cs, Balla; HHP treatment of liquid egg at 200-350 MPa; JOURNAL OF PHYSICS-CONFERENCE SERIES 950 : 4 Paper: 042008 , 6 p. (2017); DOI WoS Scopus; Közlemény:3290691 Admin láttamozott Forrás Folyóiratcikk (Szakcikk ); Tudományos Nyilvános idéző összesen: 4 | Független: 3 | Függő: 1 | Nem; jelölt: 0 | WoS jelölt: 1 | Scopus jelölt: 1 | WoS/Scopus jelölt: 1 | DOI jelölt: 22017
Tóth, Adrienn ; Németh, Csaba ; Bényi, Dóra ; Csehi, Barbara ; Salamon, Bertold ; Palotás, Péter ; Zeke, Ildikó ; Friedrich, László; A NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁS KEZELÉSI IDEJÉNEK HATÁSA TELJES TOJÁSLÉ EGYES TULAJDONSÁGAIRA; In: Keresztes, Gábor (szerk.) Tavaszi Szél 2016 Konferencia = Spring Wind; 2016: Konferenciakötet I.; Budapest, Magyarország : Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ); (2016) 573 p. pp. 156-161. , 6 p.; Közlemény:3159550 Admin láttamozott Forrás2016
Tóth, Adrienn ; Németh, Csaba ; Bényi, Dóra ; Csehi, Barbara ; Salamon, Bertold ; Palotás, Péter ; Zeke, Ildikó ; Friedrich, László; Holding time of high hydrostatic pressure as impacting parameter on quality of liquid whole egg; In: Keresztes, Gábor (szerk.) Tavaszi Szél 2016 Konferencia. Nemzetközi; Multidiszciplináris Konferencia : Absztraktkötet; Budapest, Magyarország : Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ); (2016) 485 p. pp. 27-27. , 1 p.; Közlemény:3159528 Admin láttamozott Forrás Könyvrészlet (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos2016
Bertold, Salamon ; Adrienn, Tóth ; Péter, Palotás ; Gergely, Südi ; Barbara, Csehi ; Csaba, Németh ; László, Friedrich; Effect of high hydrostatic pressure (HHP) processing on physicochemical properties and shelf life of fish salad with mayonnaise; In: Engelhardt, Tekla; Dalmadi, István; Baranyai, László; Mohácsi-Farkas, Csilla (szerk.) Food Science Conference 2015 - Integration of science in food; chain: Book of proceedings; Budapest, Magyarország : Corvinus University of Budapest, Faculty of Food; Science (2015) pp. 221-224. , 4 p.; Közlemény:2991820 Admin láttamozott Forrás Könyvrészlet; (Konferenciaközlemény ) Tudományos2015
Péter, Palotás ; Bertold, Salamon ; Gergely, Südi ; Péter, Palotás Jr. ; Barbara, Csehi ; Adrienn, Tóth ; Csaba, Németh ; László, Friedrich; Comparison of the effects of slaughtering technologies and environmental effects on the quality of carp fish; In: Engelhardt, Tekla; Dalmadi, István; Baranyai, László; Mohácsi-Farkas; Csilla (szerk.) Food Science Conference 2015 - Integration of science in food; chain: Book of proceedings; Budapest, Magyarország : Corvinus University of Budapest, Faculty of Food; Science (2015) pp. 187-190. , 4 p.; Közlemény:2991480 Admin láttamozott Forrás Könyvrészlet; (Konferenciaközlemény ) Tudományos2015
Tóth, Adrienn ; Németh, Csaba ; Palotás, Péter ; Salamon, Bertold ; Csehi, Barbara ; Friedrich, László; Colour changes of liquid whole egg in function of applied pressure of HHP; In: Reményi, Attila; Dormán, György (szerk.) ECBS 2017 5th European; Chemical Biology Symposium: Program and book of Abstracts; Budapest, Magyarország : Magyar Kémikusok Egyesülete (MKE) (2017) 112; p. pp. 70-70. , 1 p.; Közlemény:3280392 Admin láttamozott Forrás Könyvrészlet (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos2017
Salamon, B. ; Tóth, A. ; Palotás, P. ; Südi, G. ; Csehi, B. ; Németh, Cs. ; Friedrich, L.; Effect of high hydrostatic pressure (HHP) processing on organoleptic properties and shelf life of fish salad with mayonnaise; ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45 : 4; pp. 558-564. , 7 p. (2016); DOI WoS REAL Scopus; Közlemény:3218404 Admin láttamozott Forrás Idéző Folyóiratcikk; (Szakcikk ) Tudományos Nyilvános idéző összesen: 7 | Független: 5 | Függő: 2 | Nem jelölt: 0 | WoS jelölt: 4 | Scopus jelölt: 1 | WoS/Scopus jelölt: 4 | DOI jelölt: 32016
Palotás, Péter ✉ ; Palotás, Péter ; Jónás, Gábor ; Lehel, József ; Friedrich, László; Preservative Effect of Novel Combined Treatment with Electrolyzed Active ; Water and Lysozyme Enzyme to Increase the Storage Life of Vacuum-Packaged Carp; JOURNAL OF FOOD QUALITY 2020 Paper: 4861471 , 7 p. (2020); DOI WoS Egyéb URL; Közlemény:31188690 Admin láttamozott Forrás Folyóiratcikk (Szakcikk ); Tudományos Nyilvános idéző összesen: 3 | Független: 3 | Függő: 0 | Nem jelölt: 0 | WoS jelölt: 2 | Scopus jelölt: 2 | WoS/Scopus jelölt: 2 | DOI jelölt: 32020
Palotás, Péter ; Kasza, Gyula ; Vajda, Ágnes ; Bódi, Barbara ; Müllerné, Trenovszki Magdolna ; Urbányi, Béla; Sikamlós kérdés: Lehet-e versenyképes a magyar halfeldolgozás?; In: Akvakultúra Szakmai Nap MTA Tudományos Bizottság Kihelyezett Ülése; (2014) p. - , 19 p. ; Teljes dokumentum Egyéb URL ; Zárolt Közlemény:2919651 Admin láttamozott Forrás Egyéb; konferenciaközlemény (Konferenciaközlemény ) Tudományos2014
Németh, Csaba ; Tóth, Adrienn ; Palotás, Péter ; Surányi, József ; Zeke, Ildikó ; Csehi, Barbara ; Louis, Argüello Castillo ; Friedrich, László; Balla, Csaba; HHP treatment of liquid egg at 200-350 MPa; In: The, Malta Consolider Group (szerk.) International Conference on High; Pressure Science and Technology : Book of Abstracts; Madrid, Spanyolország (2015) 573 p. p. 270 , 1 p.; Közlemény:2940939 Admin láttamozott Forrás Egyéb; konferenciaközlemény (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos2015
Palotás, Péter ; ifj, Palotás Péter; A ponty feldolgozásának termelési, élettani és technológiai alapjai; In: Csorbai, Balázs; Urbányi, Béla (szerk.) A ponty (Cyprinus carpio L.); biológiája és tenyésztése; Gödöllő, Magyarország : Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar (2018) 203 p. pp. 127-148. , 21 p.; Közlemény:3328363 Admin láttamozott Forrás Könyvrészlet (Könyvfejezet ) Tudományos2018
Bokor, Zoltán (szerk.) ; Szabó, Zsolt (szerk.) ; Urbányi, Béla (szerk.) ; Bokor, Zoltán ; Balog, Attila ; Csenki-Bakos, Zsolt ; Cserháti, Mátyás ; Eszterbauer, Edit ; Fodor, István ; Hegyi, Árpád et al.; Az akvakultúra ágazat kitörési pontjainak komplex, versenyképességet szolgáló fejlesztése elnevezésű K+F+I projekt főbb eredményeinek összefoglalása pp. 1-34. , 34 p. (2018); Megjelenés: Magyarország,; Zárolt Közlemény:30617519 Admin láttamozott Forrás Egyéb (Kutatási jelentés (közzétett) ) Tudományos2018
Temesi, Ágoston ; Palotás, Péter ; Plasek, Brigitta; Kik a fogyasztói a különféle halfajoknak Magyarországon?; GAZDÁLKODÁS 61 : 6 pp. 524-541. , 17 p. (2017); Teljes dokumentum; Közlemény:3315338 Admin láttamozott Forrás Idéző Folyóiratcikk; (Szakcikk ) Tudományos2017
Zoltán, Bokor ; Gyula, Pintér ; Máté, Katics ; György, Hoitsy ; Edit, Eszterbauer ; Péter, Palotás ; József, Szabó ; János, Radóczi Jr ; Mátyás, Cserháti ; Zsolt, Csenki-Bakos et al.; AQUAFUTURE – The complex break points in the development of competitiveness of the aquaculture sector; In: Aquaculture Europe 2017 : International Conference and Exposition : Abstracts; European Aquaculture Society (EAS) (2017) p. 132; Zárolt Közlemény:30613997 Nyilvános Forrás Egyéb; konferenciaközlemény (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos2017
Urbányi, B ; Pintér, Gy ; Katics, M ; Hoitsy, Gy ; Eszterbauer, E ; Palotás, P ; Szabó, J ; Radóczi, J ; Cserháti, M ; Csenki, Bakos Zs et al.; Aquafuture - Az akvakultúra ágazat kitörési pontjainak komplex, versenyképességet szolgáló fejlesztése; In: XLI. Halászati Tudományos Tanácskozás (2017) Paper: P-12; Zárolt Közlemény:3286066 Admin láttamozott Forrás Egyéb; konferenciaközlemény (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos2017
Adrienn, Tóth ; Csaba, Németh ; Ferenc, Horváth ; Peter, Palotás ; Klára, Pásztor-Huszár ; László, Friedrich ; Microbiological Effects of High Hydrostatic Pressure (HHP) Between 150 and 600 MPa on Liquid Egg Products; In: IAFP'S EUROPEAN CONFERENCE 2017; Brüsszel, Belgium (2017) Paper: p1_33 , 1 p.; Egyéb URL; Közlemény:3216974 Admin láttamozott Forrás Egyéb; konferenciaközlemény (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos2017
Tóth, Adrienn ; Palotás, Péter ; Németh, Csaba ; Csehi, Barbara ; Louis, Argüello Castillo ; Friedrich, László ; Balla, Csaba ; Póti, Péter ; Increasing shelf life of fish through high hydrostatic pressure treatment ; In: Consulting; Training, Centre KEY (szerk.) Hygienic Engineering and Design, Food Quality and Safety : Book of Abstracts ; Ohrid, Macedónia : [s. n.] (2015) p. - Közlemény:2940904 Admin láttamozott Forrás Könyvrészlet (Konferenciaközlemény ) Tudományos2015
Péter, Palotás ; Bertold, Salamon ; Gergely, Südi ; Barbara, Csehi ; Adrienn, Tóth ; Ádám, Staszny ; László, Friedrich; Photometric measurement of ATP decay products to determine the effects of different cutting technologies on the quality of carp; In: Engelhardt, Tekla; Dalmadi, István; Baranyai, László; Mohácsi-Farkas, Csilla (szerk.) Food Science Conference 2015 - Integration of science in food; chain: Book of proceedings;Budapest, Magyarország : Corvinus University of Budapest, Faculty of Food; Science (2015) pp. 191-194. , 4 p.; Közlemény:2991802 Admin láttamozott Forrás Könyvrészlet; (Könyvfejezet ) Tudományos2015
Bokor, Z ; Ittzés, I ; Szabó, Z ; Palotás, P ; Szabó, T ; Staszny, Á ; Żarski, D ; Krejszeff, S ; Urbányi, B ; Palińska-Żarska, L; Reintroduction of the Burbot to the Hungarian aquaculture (Preliminary results); In: Vesna, Poleksic; Zoran, Markovic (szerk.) 7th INTERNATIONAL CONFERENCE “WATER & FISH” [7th INTERNATIONAL CONFERENCE “WATER & FISH”] : ZBORNIK PREDAVANJA [CONFERENCE PROCEEDINGS]; Beograd, Szerbia : University of Belgrade (2015) 572 p. pp. 198-200. , 3 p.; Zárolt Közlemény:2919557 Admin láttamozott Forrás Könyvrészlet; (Konferenciaközlemény ) Tudományos2015
Tóth, Adrienn ; Palotás, Péter ; Németh, Csaba ; Csehi, Barbara ; Louis, Argüello Castillo ; Friedrich, László ; Balla, Csaba ; Póti, Péter; Increasing shelf life of fish through high hydrostatic pressure treatment; JOURNAL OF HYGIENIC ENGINEERING AND DESIGN 12 pp. 118-122. , 5 p.; (2015); Közlemény:2942965 Admin láttamozott Forrás Folyóiratcikk (Szakcikk) Tudományos2015
Barbara, Csehi ; Emőke, N Szerdahelyi ; Klára, Pásztor-Huszár ; Bertold, Salamon ; Adrienn, Tóth ; Péter, Palotás ; László, Friedrich; Changes of proteins in raw pork and beef meat caused by high hydrostatic pressure treatment; In: Engelhardt, Tekla; Dalmadi, István; Baranyai, László; Mohácsi-Farkas, Csilla (szerk.) Food Science Conference 2015 - Integration of science in food; chain: Book of proceedings; Budapest, Magyarország : Corvinus University of Budapest, Faculty of Food; Science (2015) pp. 31-34. , 4 p.; Közlemény:2991421 Admin láttamozott Forrás Könyvrészlet; (Könyvfejezet ) Tudományos2015
G., Jónás ; B., Csehi ; P., Palotás ; L., Darnay ; K., Pásztor-Huszár ; L., Friedrich; High hydrostatic pressure treatment and nitrite concentration effects on functional properties of meat batter; In: Engelhardt, Tekla; Dalmadi, István; Baranyai, László; Mohácsi-Farkas, Csilla (szerk.) Food Science Conference 2015 - Integration of science in food; chain: Book of proceedings; Budapest, Magyarország : Corvinus University of Budapest, Faculty of Food; Science (2015) pp. 112-116. , 5 p.; Közlemény:2991460 Admin láttamozott Forrás Könyvrészlet; (Könyvfejezet ) Tudományos2015
Jónás, Gábor ; Csehi, Barbara ; Palotás, Péter ; Tóth, Adrienn ; Fekete, Tünde ; Pásztorné, Huszár Klára ; Friedrich, László; Combined effects of high hydrostatic pressure and sodium nitrite on color, water holding capacity and texture on frankfurter; In: The, Malta Consolider Group (szerk.) International Conference on High; Pressure Science and Technology : Book of Abstracts; Madrid, Spanyolország (2015) 573 p. pp. 275-275. , 1 p.; Közlemény:2943109 Admin láttamozott Forrás Egyéb konferenciaközlemény (Absztrakt / Kivonat ) Tudományos2015
Palotás, Péter; Az aktív víz alkalmazásának lehetőségei a halfeldolgozásban 79 p.; Dr. Friedrish László Disszertáció benyújtásának éve: 2014, Védés éve: 2014; Megjelenés/Fokozatszerzés éve: 2014; Közlemény:2766283 Admin láttamozott Forrás Disszertáció (Nem besorolt ) Tudományos2014

Kampány a hazai akvakultúra termelésből származó új halfaj, a fekete amur és egyéb hazai fajokból készült ultrafriss konyhakész termékek piaci bevezetésére és új online értékesítési csatorna kiépítésére.

Supporting OrganizationsTovábbi információ